محدودیت های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و مذهبی
در دولت نهم"، "اعمال محدودیت های قانونی و غیر قانونی
اعم از تلاش در جهت منفعل نمودن تشکل های دانشجویی منتقد،
کانون های فرهنگی و مجامع استانی،
امنیتی کردن فضای دانشگاه با احضار پی در پی دانشجویان
به بهانه های واهی به کمیته ی انضباطی، بی احترامی به حرمت انسانی
دانشجویان از طریق اجرای طرح زمانبندی شده
تفکیک جنسیتی و الزامات محدودیت آور بر دختران دانشجو
و تجاوز به حریم خصوصی دانشجویان"،
"دخالت های ناروای مدیریت دانشگاه در امور داخلی تشکل
(انجمن اسلامي دانشجويان) و سوءاستفاده از اختلاف نظر
در میان اعضای آن جهت تنش زایی در مجموعه"،
"همسویی مدیریت دانشگاه با خواسته های ناحق عده ی معدود
و مشخصی از دانشجویان است که در پرده ی مدعیات دینی
و با اهداف سیاسی ـ اجتماعی، سعی در ایجاد فضای پلیسی و زیر پا نهادن
آزادی های فردی و مدنی داشته اند" اشاره و به ان اعتراض كرده اند.
***
اعتراضات دانشجويان دانشگاهها: در هفته اي كه گذشت
شريف
آزادنا: پانصد دانشجوی دانشگاه صنعتی شریف، روز سه شنبه، در اعتراض به وضعیت خوابگاه ترشت 3 این دانشگاه، در صحن این دانشگاه متحصن شدند.
تجمع دانشجويان از آنجا شروع شد كه شب دوشنبه دوازدهم اسفند، جمعی از دانشجویان ساکن خوابگاه ترشت 3 در اعتراض به وضعیت بد رفاهی و ا مکانات پایین این خوابگاه در محل این خوابگا ه دست به تجمع زدند و خواستار حضور دکتر سهرابپور، رئیس دانشگاه صنعتی شریف در جمع خود شدند. اما پس از گذشت ساعتي رياست دانشگاه از حضور در جمع دانشجويان سرباز زد و معاونت دانشجويي خود را به جمع دانشجويان فرستاد.
دانشجويان معترض با قطع سخنان دکتر وثوقیوحدت، معاون دانشجویی این دانشگاه و سر دادن شعارهاي “آب، غذا، اینترنت، حق مسلم ماست!” و “دانشجو می میرد، ذلت نمی پذیرد” به بي توجهي رياست دانشگاه به خواست دانشجويان اعتراض كردند
به گزارش آزادنا به نقل از منابع دانشجويي حضور مسئولین دانشگاه از جمله دکتر وثوقی وحدت با بی اعتنایی معترضین همراه شد و دانشجویان خواستار استعفای مقامات ذی ربط شدند
دانشجويان معترض در ادامه ظهر روز سهشنبه، به سمت دفتر ریاست دانشگاه حرکت کردند و خواهان استعفای دکتر سهرابپور از مقام ریاست دانشگاه شدند. سرانجام تحصن دانشجويان دانشگاه شريف با حضور رياست دانشگاه و قول پيگيري مطالبات به پايان رسيد
دانشجويان در پایان تحصن چهار ساعته خود، بیانیهای صادر کردند که در آن مطالبات صنفی خود مبنی بر افزایش تسهیلات و امکانات رفاهی خوابگاه ترشت 3، از جمله وضعیت آب، غذا، اتاقها و اینترنت را به اطلاع عموم و امضای ریاست دانشگاه رساندند.
گفتنی است که امکانات رفاهی این خوابگاه دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف، به نقل از دانشجویان این دانشگاه، در سطحی بسیار نازل و بدوی است و وضعیت این خوابگاه در مقایسه با دیگر خوابگاههای دانشگاه صنعتی شریف و دیگر دانشگاههای تهران، اسفبار و غیر قابل تحمل است.
همچنيني چندي پيش روزنامه بریتانیایی فایننشال تایمز از طرح سه کشور قدرتمند اروپایی برای تحریم های بیشتر اتحادیه اروپا علیه ایران در درست بررسی دارند. بر اساس این گزارش، دانشگاه صنعتی شریف، شرکت بیمه ایران، خدمات بار هما وابسته به هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (ایران ایر)، قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا وابسته به سپاه پاسداران، سازمان فضایی ایران و موسسه واکسن و سرم سازی رازی از جمله نهادهایی هستند که برای نخستین بار در فهرست تحریم مطرح می شوند
اصفهان
دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان در پی پلمب شدن دفتر انجمن اسلامی این دانشگاه در پی جوسازی برخی رسانهها، در حمایت از این انجمن اسلامی تحصن کردند.
بهرام بهرامیان عضو انجمن اسلامی دانشگاه اصفهان با اعلام این خبر گفت:«حدود ۸۰۰ نفر از دانشجویان دانشگاه در حمایت از انجمن اسلامی دانشگاه تحصن کردند.»
وی با بیان اینکه هیات منصفه درباره وضعیت انجمن تصمیم گیری مي کند، افزود:«رای هیات منصفه به هیات نظارت ارائه می شود و هیات نظارت تا چهارشنبه فرصت دارد که رای نهایی خود را درباره انجمن اعلام کند.»
در پی سخنرانی مجتهد شبستری که توسط برخی خبرگزاری ها به صورت ناقص درج شده، عدهای از دانشجویان اصولگرای دانشگاه اصفهان تحصن کردند و خواستار تعطیلی انجمن اسلامی شدند که هیات نظارت نیز به این خولسته گردن نهاد و دفتر انجمن اسلامی دانشگاه اصفهان پلمب شد و فعالیتهای انجمن به حالت تعلیق درآمد.
در پي اين اقدام دانشگاه دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان که به فشارهای وارده و تلاش برای پلمب دفتر انجمن اسلامی این دانشگاه معترض بودند، دست به تحصن زدند.
دانشجويان متحصن در بیانیه ای خواستار لغو کلیه کجروی ها و محدودیت ها و در راس آنها، بازگشایی انجمن اسلامی دانشجویان و متعاقب آن برگزاری انتخابات شورای عمومی این تشکل شدند.
در اين بيانيه آمده بود: "ما دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان با شرکت در این تجمع خود جوش با پرهیز از هر گونه خشونت و توهین، ضمن اعتنای کافی و وافی به منطق و استدلال و آزادی بیان و پس از بیان؛ و احترام به شعور دانشجویی و با تقبیح هوچی گری وعوام فریبی، ذهن دانشگاهیان را به نکات مطروحه در ذیل معطوف میداریم"
متحصنين در ادامه اين بيانيه به "محدودیت های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و مذهبی در دولت نهم"، "اعمال محدودیت های قانونی و غیر قانونی اعم از تلاش در جهت منفعل نمودن تشکل های دانشجویی منتقد، کانون های فرهنگی و مجامع استانی، امنیتی کردن فضای دانشگاه با احضار پی در پی دانشجویان به بهانه های واهی به کمیته ی انضباطی، بی احترامی به حرمت انسانی دانشجویان از طریق اجرای طرح زمانبندی شده تفکیک جنسیتی و الزامات محدودیت آور بر دختران دانشجو و تجاوز به حریم خصوصی دانشجویان"، "دخالت های ناروای مدیریت دانشگاه در امور داخلی تشکل(انجمن اسلامي دانشجويان) و سوءاستفاده از اختلاف نظر در میان اعضای آن جهت تنش زایی در مجموعه"، "همسویی مدیریت دانشگاه با خواسته های ناحق عده ی معدود و مشخصی از دانشجویان است که در پرده ی مدعیات دینی و با اهداف سیاسی ـ اجتماعی، سعی در ایجاد فضای پلیسی و زیر پا نهادن آزادی های فردی و مدنی داشته اند" اشاره و به ان اعتراض كرده اند.
همچنين شورای صنفی دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان با صدور بیانیه ای پیرامون وقایع اخیر در این دانشگاه و هجمه نیروهای حامی دولت برای فشار بر دانشجویان و پلمپ انجمن اسلامی این دانشگاه اعلام کرد شورای صنفی دانشجویان مخالفت خود را با هرگونه نگاه حذفی در برابر کلیه ی تشکل های دانشجویی اعلام كرد.
از سوي ديگر روز سه شنبه تعداد كثيري از دانشجويان دانشگاه صنعتي در اعتراض به وقايع دانشگاه اميركبير و برخورد با دانشجويان در جريان پروژه "دفن شهيد " تجمع كردند.
تهران
در پی یورش وحشیانه نیروهای شبه نظامی به دانشجویان دانشگاه امیرکبیر و دستگیری گسترده آنان ، نشریه دانشجویی “دیوار” در همین زمینه در دانشگاه تهران منتشر شده و به همراه بازو بند مشکی رنگ به نشانه ی محکومیت این رویداد و در حمایت از دانشجویان دانشگاه پلی تکنیک روز گذشته بطور گسترده در سطح دانشگاه تهران توزیع شد.
این نشریه با بیان مفصل اتفاقات رخ داده در پلی تکنیک به تحلیل پروژه دفن شهدا و استفاده ابزاری از ایشان جهت برخورد با دانشجویان منتقد پرداخته است.
لازم به ذکر است که این نشریه منتسب به انجمن دموکراسی خواه دانشگاه تهران می باشد. دموکراسی خواهان دانشگاه تهران پیش از این نیز با صدور بیانیه ای فجایع صورت گرفته در دانشگاه امیرکبیر را محکوم کرده بودند.
گفتنی است اعضای این تشکل امروز با حضور بر سر قبور شهدا در دانشگاه تهران بار دیگر اعتراض خود را به برخوردهای اخیر نشان خواهند داد. به گفته ی اعضای این انجمن اعتراضات تا آزادی تمام دانشجویان دربند ادامه خواهد داشت. همچنين روز سه شنبه میرحسین موسوی یکی از کاندیداهای احتمالی انتخابات آینده ریاست جمهوری، به مناسبت شصت و ششمين سالگرد تاسيس انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه تهران و علوم پزشكي تهران در این دانشگاه حضور یافته و پیرامون مسائل مختلفی سخن گفت. در این برنامه برخی از دانشجویان و افراد حاضر در جلسه با بالا بردن عکس های ۸ دانشجوی دربند دانشگاه امیرکبیر، خواستار آزادی این دانشجویان شدند. لازم به یاد آوری است این اتفاق در دومین برنامه حمایت از خاتمی نیز انجام شد
گرگان
در گرگان نيز درپي مرگ يك دانشجو در خوابگاه دانشگاه اين شهر در هفته گذشته دانشجويان در اعتراض به كوتاهي مسئولان متحصن شدند.
به گزارش "آزادنا"؛ به گفته منابع دانشجويي سعیده عبداللهی، دانشجوی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان به علت سهلانگاری مسئولان خوابگاه حضرت زینب در انتقال وي به بيمارستان درگذشت.
شامگاه دیروز (سه شنبه) سعیده (کیانا) عبدالهی، دانشجوی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، دچار حملهی قلبی شد و با توجه به اینکه آمبولانس خوابگاه در محل حضورنداشت و مسئولان خوابگاه به دانشجویان اجازه نمی دهند با اورژانس تماس بگیرند و میگویند “این جا تصمیم گیری با ما است” ، اورژانس دیر به محل خوابگاه میرسد و سعیده عبداللهی در میانهی راه جان میسپارد.
در پی این اتفاق دانشجویان این دانشگاه امروز دست به تحصن زده و خواستار استعفا رییس این دانشگاه شدند. تحصن این دانشجویان همچنان ادامه دارد.
به گزارش سايت مجموعه فعالان حقوق بشر این اتفاق دردناک هنگامی رخ میدهد که به دانشجویان اجازه نمی دهند با اورژانس تماس بگیرند. مسئولان اورژانس در مقابل درخواست دانشجویان میگویند” “این جا تصمیم گیری با ما است”. و همین اتفاق باعث تاخیر برای رساندن این دانشجوی دختر به بیمارستان میشود وی در میانهي راه فوت میکند.
دانشجویان به خاطر سهلانگاری مسئولان خشمگین میشوند و به آنها معترض میشوند، اما مسئولین دانشگاه مطرح میکنند که مرگ سعیده (کیانا) عبدالهی خودکشی بوده است. آنها حتا وقتی با خانوادهی عبدالهی تماس میگیرند از فوت دخترشان به علت خودکشی حرف میزنند و از آنها میخواهند که خود را به دانش گاه برسانند.
این دومین بار است که در سال جاری دختری در این خوابگاه به علت نبودن امکانات پزشکی، وجود تصمیم گیران اینچنینی و قوانین محدود خوابگاه جان می دهند
گفتني ست خانوم “سعیده عبداللهی” دانشجوی ترم آخر رشته زیست شناسی بوده است كه بر اثر ایست قلبی در مسیر انتقال به بیمارستان جان سپرد.
تربيت معلم
به گزارش منابع دانشجويي از روز سه شنبه سيزدهم اسفند گیت های امنیتی مجتمع خوابگاهی دانشگاه تربیت معلم (پردیس کرج) که مدت ها قبل نصب شده بودند، فعال شده و عبور و مرور دانشجویان به خوابگاه ها به شدت کنترل می شوند.
گفته مي شود جو امنیتی به وجود آمده در نتیجه راه اندازی گیت ها، دانشجویان را حیرت زده کرده و واکنش هایی را در بین دانشجویان بر انگیخته است.
سيرجان
دانشجویان دانشگاه سیرجان نيز در اعتراض به مشكلات صنفي مدتي ست متحصن شده اند و همچنان به تحصن خود ادامه می دهند.
از دانشگاه سيرجان خبر ميرسد كه دانشجویان سیرجان نسبت به وضعیت مدرک تحصیل خود معترض هستند.
تحصن دانشجویان اين دانشگاه از روز دوشنبه هفته گذشته آغاز شده و از روز گذشته به صورت متداوم از ساعت ۷ صبح تا ۸ شب ادامه داشته است.
پیش از این قرار بود این دانشكده به دانشگاه صنعتي سيرجان تبديل شود و بهدليل عدم تلاش و كوشش مسئولان تاكنون اين اتفاق نيفتاده است. در گذشته نیز مدارك از طريق دانشگاه باهنر كرمان اخذ ميشد و اكنون مسئولان دانشگاه زمزمه تبديل اين مركز به مجتمع آموزشعالي سيرجان را دارند كه اخذ مدرك نه تنها از نظر درجه علمي، صعودي ندارد بلكه نزول كرده و بايد مدرك را از مجتمع آموزشعالي سيرجان دريافت كنيم كه اين قابل قبول نيست.
به گزارش سيرجان نيوز و به گفته برخي از دانشجويان اين دانشكده، صبح امروز فاكسي از رياست دانشگاه باهنر كرمان مبني بر قبول بند اول بيانيه اين دانشجويان به دانشكده تكنولوژي سيرجان ارسال شده است كه فاقد مهر اين داشگاه مي باشد.
اين در حالي است كه اين تصميم گيري در اختيار وزارت علوم و تحقيقات كشور بوده و رياست اين دانشگاه در اين مورد نمي تواند تصميمي را ارايه دهد. و به همين دليل اين تحصن ادامه دارد.
تفرش
دانشجویان دانشگاه تفرش که از ۳ روز پیش در اعتراض به مشکلات صنفی و فرهنگی این دانشگاه دست به تجمع زده اند، همچنان در تحصن به سر می برند و خواستار برکناری رئیس دانشگاه شده اند.
در حالی که این دانشجویان مشکلات و مطالباتی صنفی دارند، ریاست دانشگاه تفرش آنها رو متهم به «سیاسی کاری» کرده است و مسئولین حراست این دانشگاه نیز با حضور در بین دانشجویان به تهدید آنها پرداخته اند.
به گزارش آزادنا؛ دانشجویان که برای پیگیری خواسته های خود به امضای طوماری اقدام کرده اند، با واکنش رئیس این دانشگاه مواجه شدند. سلمان نورآذر رئیس دانشگاه تفرش در واکنش به امضای طومار گفته است: « تمام جزئیات کار بنده روشن است و دانشجویان به جای تهمت یا جمع آوری امضا و تهیه طومار می توانند به بازرسی شکایت کنند و بازرسی نیز به شکایت آنها رسیدگی می کند».
رئیس دانشگاه تفرش درباره مشکلات صنفی این دانشگاه به خبرگزاری مهر گفته است: «البته دانشجویان علاقمند هستند از امکانات بیشتری برخوردار باشند اما باید توجه داشته باشیم که تعداد دانشجویان دانشگاه تفرش در شهریور ماه ۸۵ برابر ۳۰۰ نفر بوده اما در حال حاضر به ۲ هزار نفر رسیده است. یا باید به توسعه دانشگاه و افزایش تعداد دانشجویان فکر کنیم و یا اینکه دست روی دست بگذاریم و دانشگاه را توسعه ندهیم».
وی خاطرنشان کرد: «هر ساله ۸ ماه از سال مالی عقب هستیم. بودجه سال ۸۸ دانشگاه بر اساس تعداد دانشجویانی که از مهر ۸۸ در دانشگاه مشغول به تحصیل هستند محاسبه نمی شود بلکه بر اساس تعداد دانشجویان سال ۸۷ بسته می شود این درحالی است که تعداد دانشجویان دانشگاه تفرش در سال ۸۸ خیلی بیشتر است بنابراین معلوم است که یک سری کمبودهایی نیز در امور دانشگاه پدید می آید».
بيرجند
روز چهارشنبه 14 اسفندماه در پي اعلام توقف تمامي فعاليت هاي انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه بيرجند، حدود پنجاه نفر از فعالين اين دانشگاه در سازمان مركزي حاضر شدند و خواستار پاسخ گويي هيئت نظارت و به خصوص آقاي دكتر ميري رياست اين دانشگاه شدند.
اين دانشجويان در تجمعي آرام در انتظار مسئولين نشستند تا پاسخ آن ها را در اين زمينه بشنوند. بعد از مدتي انتظار رياست دانشگاه در جمع دانشجويان حاضر و توضيحاتي در اين زمينه ارائه داد كه براي فعالين دانشجویی قابل قبول نبود. در حالي كه دانشجویان از دكتر ميري خواستار ارائه توضيحات بيشتر و منطقي تر بودند، ايشان با ترك محل به تعدادي از حاضرين اشاره كرد و با لحني تحديد گونه گفت: « مسئوليت هرگونه اقدامي به عهده شما مي باشد».
پس از آن دانشجویان دانشگاه بيرجند كه پاسخ قانع كننده اي دريافت نكرده بودند در مقابل سلف سرويس مركزي دانشگاه و در تجمعي آرام حاضر شدند. در تماس هاي مستمري كه شوراي متحصنين با دكتر افضلي (معاونت آموزشي) و دكتر ميري داشتند هيچ يك حاضر نشدند تا در تجمع دانشجويان حاضر شوند و به ارائه پاسخ به آن ها بپردازند.
در نهايت در حالي كه تجمع دانشجويان به ۲۰۰ نفر رسيده بود، دانشجويان و شوراي متحصنين تصميم گرفتند تا موضوع را با شكايت به هيئت منصفه دانشگاه و پي گيري مسئله از طريق مذاكره با هيئت نظارت دنبال كنند.
شهركرد
درپي برگزاري كنسرتي پژوهشي در دانشگاه شهركرد با حضور بهمن رجبي و رضا خراشادي زاده ، دو تن از تنبك نوازان برجسته كشور، در دانشگاه شهرکرد و در حالي كه برنامه با استقبال چشمگير دانشجويان مواجه شده بود ، تعدادي از دانشجويان وابسته به تشكلهاي شبه نظامي دانشگاه اقدام به اخلال در برنامه وسر دادن شعارهايي اهانت آميز عليه سخنران نموده كه در پي تشنج در سالن برنامه سخنراني نيمه تمام ماند.
بنا به گفته شاهدان حراست دانشگاه با وجود اينكه برنامه داراي مجوزهاي قانوني لازم بود، به جاي عمل به وظايف قانوني خود در جهت حفظ آرامش سالن ، اقدام به تحريك دانشجويان معترض و دامن زدن به جو تشنج در دانشگاه نمود.
فرداي روز برگزاري كنسرت نیز هنگامي كه رجبي و همراهشان قصد ترك دانشگاه را داشتند حراست دانشگاه به شكلي غيرقانوني مانع خروج ايشان از دانشگاه شده است.
كرمانشاه
پس از انتشار خبر احضار ۴ تن از دانشجویان دانشگاه رازی کرمانشاه به نامهای فرحناز تاجه میری، سیامن غیاثی، اشکان مسیبیان و محمد محمودی به کمیته انضباطی این دانشگاه (به دلیل شرکت در تجمعات ۱۷ و ۲۵ اذر ماه) تعدادی از خبرگزاریها اقدام به نشر اخبار کذب پیرامون این ماجرا نمودند و با تلاش در جهت منتسب ساختن اقدام دانشجویان به جریانات سیاسی سعی در همسو سازی این دانشجویان و تجمع اعتراضی آنها با جهت گیریهای سیاسی خود داشتند.
دانشجويان تجمع كنندگان با انتشار بيانيه نسبت به اين اخبار اعتراض كردند. در اطلاعيه اين دانشجويان كه در "پایگاه خبری دانشجویان دانشگاه رازی" منتشر شد آمده است:
"بدین وسیله ما دانشجویان دانشگاه رازی اعلام میکنیم همانگونه که در پایگاه خبری دانشجویان رازی و خبرنامه امیرکبیر آمد این تجمعات تنها در اعتراض به مسائل صنفی دانشگاه و بسته بودن غیرقانونی دربهای انجمن اسلامی دانشجویان بوده و هیچگونه جهت گیری سیاسی همسو با گروه خاصی نداشته است و بدیهی است هرگونه اخباری مبنی بر سیاسی بودن این جریان و ارتباط این تجمعات با گروههای خارج از کشور و حتی خارج از داشنگاه کذب محض می باشد و تنها اخباری که از پایگاه خبری دانشجویان دانشگاه رازی ذکر می شود مورد تایید دانشجوین این دانشگاه می باشد."
همچنين نشریه مستقل دانشجویی ” کاکتوس” به مدیر مسئولی آرمان میرزایی توسط هیئت نظارت بر نشریات دانشگاه رازی به صورت کامل لغو امتیاز شد.
هنوز دلیل لغو امتیاز شدن نشریه کاکتوس به مدیر مسئول این نشریه ابلاغ نشده است.
از سال گذشته این سومین نشریه دانشجویی است که توقیف می شود و با این رویکرد دانشجویان دانشگاه ابراز نگرانی خود را نسبت به برخورد با دیگر نشریات مستقل اعلام داشتند.
اوين
بنا بر گزارشات دریافتی، حسین ترکاشوند، مجید توکلی، اسماعیل سلمانپور و کوروش دانشیار از دانشجویان بازداشتی دانشگاه امیرکبیر همچنان در اعتصاب غذا به سر میبرند.
این افراد که از اعضای مرکزی انجمن اسلامی منتخب دانشگاه امیرکبیر می باشند در تاریخ ۱۸ بهمن ماه در مراسم سالگرد مهندس بازرگان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. آقای توکلی از روز بازداشت و سایر دانشجویان از تاریخ ۲۱ بهمن ماه مبادرت به اعتصاب غذا نموند، هر چند آقای توکلی مدت بیش از یک هفته را در اعتصاب آب به سر برد اما به درخواست سایر دانشجویان زندانی به اعتصاب آب خود پایان داد.
کماکان تمامی این دانشجویان در بیست و چهارمین روز اعتصاب غذای خود به سر می برند. با افزوده شدن بر تعداد روزهای اعتصاب غذای این افراد، جان آنان بیش از قبل در معرض خطر جدی قرار گرفته است.
گفتنی است این افراد که با صدور وثیقه در آستانه آزادی موقت قرار داشته اند با طرح اتهامات جدید و بیان سخنگوی قوه قضائیه مبنی بر عدم آزادی آنان وضعیت آنان در هاله ای از ابهام قرار گرفته است.
همچنین از سرنوشت چهار دانشجوی دیگر دانشگاه امیرکبیر به نامهای، احمد قصابان، عباس حکیم زاده، مهدی مشایخی و نریمان مصطفوی که در بند ۲۰۹ زندان اوین به سر می برند کماکان اطلاعی در دست نیست.
' );
//-->\n
azadna.students@gmail.com
' );
//-->
This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it
' );
//-->